Nosaltres

SOBRE NOSALTRES

COMPARTIM SABORS...

La carnisseria Figuerola és una empresa familiar, de quarta generació ininterrompuda, que va néixer a Begur l’any 1898. Ens dediquem a la venda de productes alimentaris, carnis i derivats, a més de formatge, vi i productes gurmet.

Ens distingeix l’artesania, la tradició, els més de 100 anys d’experiència i dedicació, a més de la cerca constant del millor producte, per tal d’oferir al nostre client una gran qualitat i el màxim sabor. Per això, l’obrador és una de les nostres parts més importants, ja que hi elaborem productes únics, que ens distingeixen de la resta. 

Per nosaltres és molt important la proximitat, tant dels nostres productes com amb els nostres clients. Per nosaltres proximitat significa un tracte amb el client de tu a tu, d’allò més proper, amigable, sense barreres, que no ens separi el taulell.

Sabem el que et pot agradar i t'ho oferim, i si no,
digue'ns el que vols i t'ho aconseguim."

PASSIÓ I CULTURA GASTRONÒMICA

BEGUR, 2020

MÉS DE 100 ANYS COMPARTINT SABORS

La nostra història

La nostra història va començar el 1898. Aquell any, Concepció Rubau Massot i Salvador Figuerola Casanovas van obrir una carnisseria a la plaça del Mercat de Begur (avui coneguda com a plaça de la Vila).

Tenien diferent bestiar, com ara vaques, ovelles, cabres i fins i tot cavalls, i els mataven en un escorxador que era de la seva propietat i guardaven la carn, coberta de sal per tal que es conservés més temps, en un gran rebost.

Els seus clients eren bàsicament del nucli urbà de Begur i de la comarca (Baix Empordà), inclosos els pescadors de les cales veïnes de Sa Riera i Sa Tuna.

Salvador Figuerola Casanovas va morir a la dècada de 1930 i Concepció Rubau, la seva vídua, va seguir sola amb el negoci. En aquella mateixa època, la carnisseria va poder comprar una cambra frigorífica, que funcionava a base de barres de gel, i van deixar de conservar la carn en sal.

Carnisseria60-vertical
Salvador Figuerola Casanovas i Concepció Rubau Massot
Plaça de la vila o plaça del mercat
Plaça del Mercat de Begur, any 1910

Durant la Guerra Civil, la Carnisseria Figuerola no van tancar les portes. La nostra família va continuar despatxant, algunes vegades d’amagat, ja que (primer els comitès d’esquerres i després els franquistes) els hi controlaven les vendes, en especial durant la postguerra, a causa del racionament.

Fins i tot, un dels fills de Concepció i Salvador, Josep Figuerola i Rubau es va haver d’amagar durant l’any 1936 perquè havia estat regidor de l’Ajuntament de Begur i el volien afusellar.

Acabada la guerra, la botiga va tornar a la normalitat i va continuar venent carn, regida per Concepció Rubau i els seus dos fills, Josep i Gumersindo Figuerola i Rubau.

Josep Figuerola es dedicava al venda del bestiar, tant a Catalunya com per Aragó, lloc on va conèixer la que seria la seva esposa, Ángela Huguet Clemos, i amb la que va tenir una filla. Gumersindo no va tenir descendència.

IMG_2457
FiguerolaAnys 90
Concepció Figuerola, any 1990
carn2013-3
Carnisseria Figuerola, any 2000

La filla de Josep i Ángela, Concepció Figuerola i Huguet, juntament amb el seu marit Pere Caner i Triadú, es van posar al capdavant de l’establiment l’any 1950, ajudada per la seva mare. Aquell mateix any, van fer reformes a la carnisseria i van comprar, entre d’altres, una cambra frigorífica elèctrica i un taulell nou de marbre de Carrara.

L’any 1964 va morir Josep Figuerola i Rubau, i dos anys més tard la seva mare, Concepció Rubau i Massot. Al negoci s’hi van quedar Gumersindo Figuerola, Ángela Huguet, Concepció Figuerola i Pere Caner.

El 1975, la carnisseria es va traslladar uns metres més amunt de la plaça, concret al carrer Bonaventura Carreras, número 1. I, gràcies a la proliferació del turisme a Begur, es va ampliar la gamma de productes i es va començar a vendre formatges, embotits i tota mena de xarcuteria i productes gurmet.

El 1986, ens vam incorporar a l’empresa els dos fills de Pere Caner i Concepció Figuerola, en Xavier i en Joan Carles. El 1990 va morir Ángela Huguet i un any després, Gumersindo Figuerola. Més tard, Concepció Figuerola es va jubilar i actualment qui hi ha davant de la Carnisseria Figuerola som nosaltres dos, en companyia d’un equip jove, especialitzat i amb molt d’entusiasme.

IMG_4210
Carnisseria Figuerola, any 2020
carn2013-8
Concepció Figuerola i Xavier i Joan Carles Carner